AirTreater / Čáhci
Čáhci on monipuolinen, siirrettävä ilma–vesi-lämpöpumppuratkaisu, joka tarjoaa lämmitys- ja jäähdytystehoa kaikissa ulkolämpötiloissa. Čáhci soveltuu erinomaisesti suuriin kohteisiin, joissa tarvitaan energiaystävällistä, tehokasta ja vakaata jäähdytys- tai lämmitysratkaisua nestekiertoisena.

AirTreater / Čáhci
Čáhcin suorituskyvyn takaa 3 kpl huippunykyaikaista 30 kW ilma-vesilämpöpumppua ja 100 kW ympäristöystävällinen HVO kondenssiöljykattila. Koska HVO -öljyllä lämmitys on lähes päästötöntä ja kattilan tarvitsema sähköteho hyvin alhainen, onnistuu 100 kW lämmityshon tuottaminen paikkariippumattomasti agrekaatin tai vaikka invertterin ansiosta. HVO on 100 %:sti uusiutuvista valmistettua lämmitysöljyä jonka päästötaso on jopa 90 % alhaisempi kuin fossiilisella.
Referenssi 1: Olemme toteuttaneet useita kiinteitä hybridijärjestelmiä joista Čáhci on jatkokehitetty. Suurin on Kuhankosken vanha voimalaitos:
- 100 kW maalämpö, keruupiirinä uuden laitoksen lauhdepiiri
- 102 kW sähkökattila
- 112 kW ilma-vesilämpöpumppuja
Tehoa kylmässäkin – jopa -28°C lämpötilassa
- Nimellisteho 90 kW saadaan vielä -15°C:ssä pelkästään lämpöpumppujen kompressoreilla
- Maksimiteho 190 kW -15°C lämpötilaan saakka ja 172 kW alle -15°C lämpötilassa
- 100 kw lämmitysteho alle -28°C lämpötilassa varmistetaan integroidun tukijärjestelmän avulla.
- Konttiin integroitu kondenssiöljykattila takaa suorituskyvyn kaikista kovimmillakin pakkasilla lähes päästöttömästi (90 % alhaisempi kuin fossiilisilla) erinomaisella hyötysuhteella (vuosihyötysuhde 95- 97 %).
Skaalautuva ja tehokas ratkaisu
- Useita yksiköitä voidaan kytkeä yhteen jolloin teho nousee 90 kW / 190 kw portaissa
- Saatavilla myös muita tehoversioita yhdessä kontissa projektin tarpeen mukaan, 90 – 120 – 150 – 180 kW
- Tasainen suorituskyky ympäri vuoden – viilennystä ja kosteudenpoistoa kesällä, lämpöä talvella
AirTreater / Čáhci - Ominaisuudet
Čáhci tarjoaa tehokasta, nopeasti käyttöönotettavaa lämmitystehoa suuriinkin kohteisiin. Alta löydät tarkemmat tiedot ominaisuuksista, käyttökohteista ja hyödyistä.

Merkittävät säästöt
Čáhcin tehokas ilma–vesi-lämpöpumpputekniikka optimoi energiankulutuksen ja vähentää merkittävästi tarvetta perinteisille fossiilisille lämmönlähteille. Järjestelmä tarjoaa luotettavan lämmityksen ja viilennyksen yhdessä kokonaisuudessa, mikä pienentää investointi- ja ylläpitokustannuksia. Pitkällä aikavälillä Čáhci maksaa itsensä takaisin huomattavina säästöinä energiankäytössä, huollossa ja päästöjen hallinnassa.

Nykyisten lämmönlähteiden korvaaminen
Čáhci-yksiköllä voidaan korvata vanhat ja tehottomat lämmönlähteet nykyaikaisella, energiatehokkaalla ja lähes päästöttömällä järjestelmällä. Čáhci soveltuu erinomaisesti myös varalämmitys- ja varajäähdytysratkaisuksi huoltojen, käyttökatkosten tai erityisolosuhteiden aikana.

Käyttökohteet
Čáhci soveltuu monipuolisesti erilaisiin suuriin kohteisiin, joissa on jo valmiina vesikiertoinen lämmönjakoverkosto. Esimerkiksi toimistorakennukset, asuinkerrostalot tai sairaalat ovat kohteita, joissa Čáhci toimii erinomaisena ratkaisuna.

CO2-päästöt tasan 0!
Čáhci-laitteen toiminnasta aiheutuvat CO₂-päästöt ovat tasan nolla käytettäessä ilma-vesi-lämpöpumpputekniikkaa. Kun käytössä on varajärjestelmäksi integroitu kondenssiöljykattila, jossa käytetään HVO-öljyä, on myös varajärjestelmä lähes päästötön.

Edulliset kuljetus ja käyttöönottokustannukset
Konttiin rakennetun kokonaisuuden kuljettaminen ja käyttöönotto on helppo, nopeaa ja kustannuksiltaan edullista Konttiin rakennetut AirTreater kokonaisuudet on suunniteltu liikkuvuutta ja tehokkuutta ajatellen. Kevyen logistiikan ja valmiin kokonaisuuden ansiosta järjestelmä on nopeasti käytettävissä siellä, missä olosuhteiden hallintaa tarvitaan.

Täydellinen etähallinta
AirTreater-palvelut hyödyntävät Oumanin etähallintajärjestelmää, joka mahdollistaa ilmanvaihtojärjestelmän tehokkaan ja vaivattoman ohjauksen etänä. Ouman-etähallinta tarjoaa asiakkaillemme reaaliaikaisen näkymän laitteiston toimintaan sekä mahdollisuuden säätää ja optimoida järjestelmän asetuksia suoraan verkkoselaimella – missä ja milloin tahansa.
Lataa esitteemme
Täytä alla oleva lomake
Saat esitteen lomakkeen lähettämisen jälkeen sähköpostiisi.

Lue lisää
Ouman-etähallinta – täydellistä etäohjausta AirTreater-tuotteissa

AirTreater-palvelut hyödyntävät Oumanin etähallintajärjestelmää, joka mahdollistaa ilmanvaihtojärjestelmän tehokkaan ja vaivattoman ohjauksen etänä. Ouman-etähallinta tarjoaa asiakkaillemme reaaliaikaisen näkymän laitteiston toimintaan sekä mahdollisuuden säätää ja optimoida järjestelmän asetuksia suoraan verkkoselaimella – missä ja milloin tahansa.
Etähallinnan avulla voimme:
- Seurata laitteiston toimintaa ja ympäristöolosuhteita reaaliajassa
- Säätää asetuksia esimerkiksi ilmanvaihdon tehoa ja lämmitystä
- Reagoida nopeasti hälytyksiin ja mahdollisiin poikkeamiin toiminnassa
Ouman-etähallinta on olennainen osa AirTreaterin tarjoamaa huolto- ja ylläpitopalvelua. Sen avulla varmistamme, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii aina parhaalla mahdollisella tavalla – energiatehokkaasti, luotettavasti ja käyttäjien mukavuus edellä.
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Mitä tarkoittaa lämpöpumpun mitoitus?
Ilma – Ilma lämpöpumpun mitoitus tule tehdä huolella ja ammattimaisesti. Lämpöpumppujen teho ilmoitetaan standardin mukaisesti + 7 °C ulkolämpötilassa. Ilman kylmetessä sen energiasisältö pienenee kuten pienenee myös siitä saatavissa oleva energia, teho. Tunnetut ja laadukkaat valmistajat ilmoittavat hyvin avoimesti tuotteidensa suoritusarvot. Samoin laadukkaat tuotteet ovat Eurovent -sertifioituja, mikä takaa että ilmoitetut suoritusarvot pitävät paikkansa. Jos näitä tietoja ei ole saatavilla, kannattaa asia huomioida vakavuudella päätöksiä tehtäessä.
Käytännössä tämä tarkoittaa että esimerkiksi 50kW nimellistehoinen laita antaa -20 °C ulkolämpötilassa vain 21 kW kompressoritehoa ulos. Tämä logiikka pätee valtaosaan hyvistä peruslaitteista. On olemassa teknisiä ratkaisuja joilla tehoa saadaan pidettyä korkeampana, mutta silloin hintana yleensä on koko lämpötila-alueen hyötysuhteen lasku.
Miksi on tärkeää kiinnittää huomiota todelliseen lämmitystehoon?
Jos tehontarve on vaikkapa 100 kW, niin kaksi 50 kW ilmasta energian ottavaa laitetta antavat tuolloin 42 kW/2 kpl. Joko pitää reilusti osatehomitoittaa ja käyttää varajärjestelmää apuna kokonaishyötysuhteen laskiessa, tai vaihtoehtoisesti toteuttaa kokonaisuus vaikkapa kolmella ko. pumpulla (3*21 kW = 63 kW) tai neljällä (84 kW). Investointi kallistuu, hyötysuhde paranee ja laitteiden kestoikä kasvaa. Teki miten tahansa, kannatta varmistaa että toimittajaehdokas ymmärtää mitä ylipäätänsä on tekemässä.
Käytännössä tämä tarkoittaa että esimerkiksi 50kW nimellistehoinen laita antaa -20 °C ulkolämpötilassa vain 21 kW kompressoritehoa ulos. Tämä logiikka pätee valtaosaan hyvistä peruslaitteista. On olemassa teknisiä ratkaisuja joilla tehoa saadaan pidettyä korkeampana, mutta silloin hintana yleensä on koko lämpötila-alueen hyötysuhteen lasku.
Mitä varajärjestelmä tarkoittaa?
Ilmasta energian ottava lämpöpumppu ei saa koskaan olla ainoa ja samalla päälämmönlähde, vaan se vaatii täystehoisen varajärjestelmän. Markkinoilla on tuotteita joiden mallimerkinnät ovat varsin luovasti rakennettuja. Voi olla esim. tuote jota mainostetaan 100 kW VILP ratkaisuna, mutta siellä on vaikkapa vain 40 kW sähkökattila. Kun meillä on pakkasta -35°C lämpöpumpuista loppuu hönkä ja jos kattila ei tuota kuin 40 kW, on meillä kaikilla ongelma käsillä. Eli se teho joka tuotteelle luvataan, tulee olla käytettävissä kelillä kuin kelillä. Nuo päivät ovat harvassa mutta ne tulee huomioida.
Varajärjestelmän valinta
Käytännössä varajärjestelmän voi toteuttaa joko sähköllä tai öljyllä. Öljy on nykyään vähän huonossa huudossa, mutta sillä on monia erinomaisia hyötyjä. Sähkö on helppo ja halpa perustaa ja koska aivan äärikelejä on harvoin, niin jos järjestelmä on muutoin hyvin mitoitettu eivät käyttökulut näyttele isossa kuvassa minkäänlaista roolia. Sähkön huono puoli on kuitenkin sen tarvitsema sähköteho. Jos vuodessa on vaikkapa yksi viikko jolloin joudutaan ajamaan koko teho varajärjestelmällä, niin kuukausimaksut menevät 12 kk/vuodessa. Suurempi ja oikea ongelma on kuitenkin sähkötehon saanti. 100 kW sähkökattila tarvitsee 3*200 amp. sulakkeet, ja harvassa paikassa on moista saatavilla, muun käytön ohessa.
Nykyaikainen öljykattila taas on hyötysuhteeltaan erinomainen, ja suosittelemmekin kondenssiöljykattiloiden käyttöä. Ne kestävät pitkään tällaisessa epäsäännöllisessä käytössä ja hyötysuhde lähentelee 100 %:a, HVO -tai vastaavaa uusiutuvaa öljy käytettäessä päästöt saadaan laskettua 90%:ään alkuperäisestä päästötasosta. Sähkön tarve on minimaalinen verrattuna sähkökattilaan, tarvittaessa kondenssiöljykattilan ja koko järjestelmän saa pyörimään aggregaatilla tai invertterillä ja akuilla hätätilassa.
Miten etävalvonta toimii AirTreater tuotteissa?
Etävalvonta tarkoittaa laitteen ohjaamista muualta kuin itse laitteen käyttöpaneelista. Etävalvonnan kautta myös mahdolliset hälytykset tulevat haluttuihin osoitteiin/numeroihin. Biegassa on kehittynyt Oumanin ohjaus joka tarjoaa 24/7/365 mahdollisuuden mistä tahansa missä on GSM/vastaava yhteys päästä kiinni Bieggaan. Mahdollisten vikatapausten analysointi tai säätöjen tekeminen asiakkaan puolesta on tällöin todella nopeata ja kustannustehokasta mistä tahansa.
Tarjoamme myös mahdollisuuden 24/7/365 etävalvontaan jossa hälytykset ohjataan palvelukeskukseen joka voi ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin ongelman mahdollisimman nopean poistamisen varmistamiseksi.
Minkälaisiin kohteisiin AirTreater tuotteet sopivat?
Kuinka kauan esimerkiksi Biegga järjestelmän asennus vaatii aikaa?
Miten lämpöpumppu toimii?
Mitä nimellisteho tarkoittaa?
Testimonials
Honest Reviews from our Customers

Jane Anderson
Homeowner, San Diego
AirTreater vie olosuhdehallinnan uudelle tasolle
Ota meihin yhteyttä jo tänään varataksesi kartoituksen tai saadaksesi lisätietoja palveluistamme.